085-4014491
Woningontruiming Regionaal vindt het belangrijk om goede initiatieven te steunen / sponsoren. Dit jaar sponsoren wij de Socialrun van de GGZ Noord-Holland Noord !
Naar overzicht

De Socialrun: #meedoeniswinnen!

17 juli 2017 Woningontruiming Regionaal vindt het belangrijk om goede initiatieven te steunen / sponsoren. Dit jaar sponsoren wij de Socialrun van de GGZ Noord-Holland Noord !


De Socialrun is een non-stop estafetteloop voor het goede doel. Verschillende teams van acht lopers en 16 begeleiders lopen 555 kilometer in 48 uur door een groot deel van Nederland.
De eerstkomende loop vindt plaats van 22 tot 24 september 2017.

De Socialrun is een sportieve teamprestatie: Meedoen is winnen! Alle lopers, fietsers, cateraars, chauffeurs, kampbouwers en routecoördinatoren doen mee om openheid te stimuleren rondom psychische aandoeningen. Met de Socialrun vestigen de teams de aandacht op dit doel én ze halen geld op. Er wordt 555 kilometer gelopen door Nederland. De route gaat tegen de klok in heel ruim rondom het IJsselmeer. Elke kilometer die wordt afgelegd kun je sponsoren voor 5 euro. De opbrengsten komen ten goede aan projecten die openheid stimuleren en zo vooroordelen over mensen met psychische aandoeningen verminderen.

#MEEDOEN IS WINNEN
De Socialrun start op 22 september 2017 rond 12:00 uur in Utrecht.
Op de hoogte blijven? Volg ons evenement op Facebook of geef je op voor de nieuwsbrief van Samen Sterk zonder Stigma.

Over stigma
Een psychische aandoening treft bijna de helft van de Nederlanders ooit in zijn of haar leven. Denk bijvoorbeeld aan borderline, depressie, angststoornis of autisme. Toch rust hierop nog een groot taboe. Ook is discriminatie aan de orde en bestaan er veel vooroordelen over mensen met een psychische aandoening. We noemen dit stigma.

Stigmatisering is een proces waarin een groep personen negatief wordt gelabeld, veroordeeld en uitgesloten. Dit gebeurt op grond van gemeenschappelijke, afwijkende kenmerken en/of gedragingen die angst of afkeer oproepen. Degenen met de psychische aandoening worden hiervoor verantwoordelijk gehouden. Vaak is sprake van overdrijving.
Ook wordt het gedrag van één of enkele individuen representatief geacht voor de hele groep.

SOORTEN STIGMA
Stigma is een krachtig negatief sociaal stempel. Het beïnvloedt de manier waarop mensen zichzelf zien en worden gezien, ingrijpend. We maken onderscheid tussen:
Publiek stigma: verzamelnaam voor stigmatisering vanuit de maatschappij.
Zelfstigma of geïnternaliseerd stigma: de gestigmatiseerde past de – veronderstelde – negatieve oordelen van anderen toe op zichzelf en houdt deze voor waar.
Structureel stigma: stigma verankerd in cultuur en wet- en regelgeving.
 

Deel dit bericht

Service

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Typ bovenstaande code over.