085-4014491
'Met elkaar kan je zoveel meer'

Vinyl voor Elkaar – ‘ Met elkaar kan je zoveel meer’

Woningontruiming Regionaal draagt een steentje bij aan goed doel


 
Wat begon met een overschot aan lp’s en de wil om iets voor een ander te betekenen mondde uit in een succesverhaal : Vinyl voor Elkaar.
 
Frank Schild, initiatiefnemer van Vinyl voor Elkaar, heeft een liefde voor muziek en die is te zien in zijn woning. Zijn enorme privé verzameling lp’s vult een gehele kast. En zo is het ook begonnen, vertelde hij. Vanwege een overschot aan platen en ruimtegebrek besloot hij een deel van zijn platen van de hand te doen. Echter, dit deed hij niet zomaar. De wens om iets voor een ander te doen, een soort van vrijwilligerswerk, was iets wat Frank en zijn vrouw Tamara lange tijd koesterden.
 
Zij besloten het overschot aan lp’s te verkopen en de opbrengst te doneren aan Kika. Uiteindelijk doneerden zij ruim € 8000 euro aan deze stichting. Hiermee trokken zij de aandacht van het AD, die een artikel wijdde aan deze actie. Binnen mum van tijd kreeg Frank vanuit alle delen van het land lp’s toegestuurd om deze te verkopen voor het goede doel. Er werd zelfs een logo ontworpen en uiteindelijk is er een website gemaakt.
 
Frank besloot zich met Vinyl voor Elkaar te gaan richten op individuen die hulp nodig hadden, in welke vorm dan ook. Zo is Joep het eerste kindje dat werd geholpen door Vinyl voor elkaar. Joep kreeg op jonge leeftijd een ongeluk waarbij hij hersenbeschadiging opliep. Door middel van een spaarpottenactie en meerdere financiële impulsen verdeeld over een aantal jaren heeft Vinyl voor Elkaar hem en zijn familie gesteund.
 
In de loop der jaren heeft Vinyl voor Elkaar meerdere mensen gesteund, waaronder vele kinderen met neuroblastoomkanker die vaak naar de Verenigde Staten moesten voor behandeling. Deze behandelingen zijn zeer kostbaar en Vinyl voor Elkaar draagt hier graag een steentje aan bij.
 
Vinyl voor Elkaar heeft inmiddels honderd kinderen geholpen en het eind is nog niet in zicht. Of het nu gaat om een financiële bijdrage voor een behandeling of de aanschaf van een auto voor een alleenstaande moeder die vele ziekenhuisbezoeken met haar kinderen moet afleggen, niets is Vinyl voor Elkaar te gek.
 
Frank kijkt vooral met trots terug op het dagje Diergaarde Blijdorp. Vanuit de opbrengsten uit de lp verkoop heeft Frank alle kinderen en hun families die hij heeft geholpen uitgenodigd om een leuke dag te beleven in de dierentuin. Met tranen in de ogen namen hij en zijn vrouw het welverdiende applaus van de zo’n 170 man in ontvangst. ‘Dit hebben we toch maar even gedaan’ zei hij.
 
Inmiddels heeft Vinyl voor Elkaar al € 50.000 weggegeven en om deze bedragen te kunnen doneren zijn er natuurlijk veel lp’s nodig om te kunnen verkopen. Een van de grootste distributeurs van Vinyl voor Elkaar is Woningontruiming Regionaal. Bij het leegruimen van woningen worden de lp’s belangeloos ingezameld voor Vinyl voor Elkaar. Daarnaast worden ook singles en platenspelers ingezameld. Onder het motto ‘ met elkaar kan je zoveel meer’ zullen wij ons blijven inzetten om dit goede doel te ondersteunen.
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen aan ons?
Belt u voor persoonlijk advies:

085-4014491