085-4014491
Woningontruiming Regionaal is begaan met de maatschappij. Door ons werk hebben wij de mogelijkheid om met de nog bruikbare meubels en overige inboedel uit de woningen die wij leeg ruimen heel veel andere mensen te helpen. Maar daar houdt het niet op. Sinds ruim twee jaar zijn wij één van de 550 zakenvrienden van het KWF en steunen wij onderzoek naar melanoom, dé meest dodelijke vorm van huidkanker, waar jaarlijks zo'n 800 mensen aan overlijden.
Naar overzicht

Woningontruiming Regionaal zakenvriend van KWF

16 juni 2015 Woningontruiming Regionaal is begaan met de maatschappij. Door ons werk hebben wij de mogelijkheid om met de nog bruikbare meubels en overige inboedel uit de woningen die wij leeg ruimen heel veel andere mensen te helpen. Maar daar houdt het niet op. Sinds ruim twee jaar zijn wij één van de 550 zakenvrienden van het KWF en steunen wij onderzoek naar melanoom, dé meest dodelijke vorm van huidkanker, waar jaarlijks zo'n 800 mensen aan overlijden.


Met het geld dat deze zakenvrienden verzamelen doet het KWF heel specifiek onderzoek naar deze heftige vorm van huidkanker. Omdat het onderzoek specifiek is, is het ook heel meetbaar, waardoor het voor Woningontruiming Regionaal als bedrijf, interessant is om een bijdrage te leveren. Je ziet direct wat er met de bijdrage gedaan en bereikt wordt.

Recentelijk zijn er medicijnen ontwikkeld die uitgezaaide melanomen kunnen bestrijden, maar helaas blijkt dat de meeste tumoren na verloop van tijd resistent worden tegen de medicatie. Professor Daniel Peeper van het Antoni van Leeuwenhoek probeert met zijn team een manier te vinden om deze resistentie tegen te gaan. Ze onderzoeken hoe bij een tumor mechanismen ontstaan waardoor hij resistentie ontwikkelt tegen een nieuwe generatie van ‘personalized medicines’. Dat doen ze door zowel de (talrijke) genetische afwijkingen in de tumor op te sporen als geavanceerde genetische ‘screens’ in het laboratorium uit te voeren. Het onderzoek richt zich in eerste instantie op melanoom. Gezien de grote overeenkomsten in de genetische oorzaak van kanker zijn de resultaten ook relevant voor de behandeling van andere kankervormen, zoals borstkanker, een andere veel voorkomende soort van kanker.

Wij zijn blij dat wij dit soort onderzoek kunnen ondersteunen met ons werk.

Woningontruiming Regionaal is KWF zakenvriend

Deel dit bericht

Service

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Typ bovenstaande code over.