085-4014491
Woningontruiming Regionaal steunt het KWF in het onderzoek naar huidkanker. Omdat wij ons als bedrijf sociaal en maatschappelijk betrokken voelen willen we graag een gedeelte van de winst inzetten voor een concreet goed doel. Kort geleden is het KWF gestart met het project " Zakenvriend van KWF" waarbij je de keuze krijgt om uit een aantal kanker onderzoeken te kiezen voor een gericht onderzoek. Dit maakt het heel concreet welk onderzoek je als bedrijf steunt. Ons bedrijf heeft gekozen voor een huidkankeronderzoek waarbij zebravissen ingezet worden.........
Naar overzicht

Woningontruiming steunt KWF in onderzoek naar huidkanker

06 november 2014 Woningontruiming Regionaal steunt het KWF in het onderzoek naar huidkanker. Omdat wij ons als bedrijf sociaal en maatschappelijk betrokken voelen willen we graag een gedeelte van de winst inzetten voor een concreet goed doel. Kort geleden is het KWF gestart met het project " Zakenvriend van KWF" waarbij je de keuze krijgt om uit een aantal kanker onderzoeken te kiezen voor een gericht onderzoek. Dit maakt het heel concreet welk onderzoek je als bedrijf steunt. Ons bedrijf heeft gekozen voor een huidkankeronderzoek waarbij zebravissen ingezet worden.........


Huidkanker is de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Het type huidkanker " Melanoom"  is zeer agressief en kwaadaardig waardoor de levensverwachting bij ontdekking in een vergevorderd stadium laag is. Ellen van Rooijen doet sinds mei 2010 onderzoek om de behandeling van melanoom te verbeteren.
Bij het onderzoek wordt gebruik gemaakt van een unieke zebravis om de epigenietische regulatie van melanomen  te bestuderen. Zebravissen zijn kleine gewervelde dieren, die in de juiste genetische context huidtumoren ontwikkelen, die precies op menselijke melanomen lijken. Het onderzoek is cruciaal om beter te begrijpen hoe deze kankersoort ontstaat voor een betere behandeling.
Het onderzoek heeft een aantal belangrijke nieuwe inzichten geleid. Hiermee kan het onderzoek een positieve impact hebben op de overlevingskans en kwaliteit van leven van patienten met melanoom. Dit zou niet mogelijk zijn zonder structurele steun van KWF zaken-vrienden.
Hier draagt Woningontruiming Regionaal graag een steentje aan bij.

Deel dit bericht

Service

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Typ bovenstaande code over.