085-4014491
Afgelopen donderdagavond reisden de regiomanagers van Woningontruiming Regionaal en hun medewerkers af naar het Leidse veilinghuis Onder de Boompjes. Woningontruiming Regionaal werkt nauw samen met dit veilinghuis, die de waardevolle boedel uit de ontruimde huizen in opdracht van de familie veilt.
Naar overzicht

Workshop Hoe herken ik waardevolle boedel

16 februari 2015 Afgelopen donderdagavond reisden de regiomanagers van Woningontruiming Regionaal en hun medewerkers af naar het Leidse veilinghuis Onder de Boompjes. Woningontruiming Regionaal werkt nauw samen met dit veilinghuis, die de waardevolle boedel uit de ontruimde huizen in opdracht van de familie veilt.


Gedurende de offerte afspraken en het leegruimen van de woningen van onze klanten, komen wij regelmatig waardevolle spullen tegen. In veel gevallen heeft de familie géén idee, daarom wijzen onze regiomanagers de familie hierop en bieden wij aan deze boedel aan te bieden bij een veilinghuis, zodat het geveild kan worden. Om deze waardevolle boedel te kunnen herkennen, moeten onze regiomanagers en medewerkers over basiskennis beschikken. In de loop der jaren hebben onze regiomanagers al de nodige ervaring opgedaan, maar we willen deze kennis wel bijhouden. Veilingmeester en taxateur mr Pieter-Gerrit Binkhorst van Veilinghuis Onder de Boompjes in Leiden was zo vriendelijk en gastvrij om ons te ontvangen en een workshop te geven 'Hoe herken ik waardevolle boedel?'.

Na een enthousiaste presentatie van Pieter-Gerrit was er nog gelegenheid om het antiek te bekijken dat opgesteld staat in de showroom van het veilinghuis voor de veiling van deze week. Na afloop van de gezellige en informatieve avond kreeg iedereen een loep cadeau om de stempels van de edelmetalen te kunnen herkennen en is onze workshop bezegeld met een certificaat.

Voor diegene die nog niet weet hoe wij met waardevolle boedel omgaan, wij hanteren de volgende werkwijze: Tijdens ons offertegesprek, zetten wij de mogelijke veilingspullen op de foto en vragen bij het veilinghuis na of het inderdaad veilingwaardig is. Zo ja, dan worden deze spullen na de ontruiming door de regiomanagers bij het veilinghuis gebracht. Na inbreng bij het veilinghuis ontvangt de klant na taxatie via de mail een inbrenglijst van het veilinghuis en na verkoop een opbrengstlijst. De opbrengst van de veiling minus de kosten en provisie van het veilinghuis wordt op de rekening van de erven gestort.

Deel dit bericht

Service

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Typ bovenstaande code over.