Garantie via KKVP

Samenwerking met landelijke organisaties

Spoedontruiming mogelijk

Schakel onze efficiënte en zorgvuldige hulp in voor de ontruiming van een woning!

Zoek de Regiomanager bij u in de buurt

Vragen? Bel: 085-4014491

Huis leeg laten halen na overlijden en de bijbehorende kosten

Wanneer iemand overlijdt, dient u als nabestaande veel te regelen. In eerste instantie zal de focus liggen op de uitvaart. Maar niet lang daarna krijgt u ook met andere zaken te maken. Het ontruimen van het huis van de overledene bijvoorbeeld. Bij een koophuis om het verkoopklaar te maken, bij een huurhuis om het huis leeg en bezemschoon aan de verhuurder op te leveren.

In dit artikel vindt u praktische tips zoals de kosten en leest u meer over onze werkwijze bij het ontruimen van een woning na een sterfgeval.

Een bedrijf inschakelen om een huis leeg te laten halen of zelf ontruimen?

Het huis leegruimen na overlijden van een dierbare is geen gemakkelijke opgave. Veel spullen roepen herinneringen op. En waarschijnlijk kost het u daarom moeite om er afstand van te nemen. Het liefst bewaart u alles.

Vaak staan echter dezelfde voorwerpen al in uw eigen huis staan of is er simpelweg geen ruimte meer om deze spullen een plekje te geven. Maar waar moeten deze spullen dan naartoe? Woningontruiming Regionaal weet wel raad met de spullen. Wij werken nauw samen met onder andere kringloopwinkels, het Leger des Heils, veilinghuizen en marktplaatshelper-winkels.

Snelle en efficiënte dienstverlening

Een ander probleem is tijd. Vanwege al het regelwerk omtrent het overlijden is de tijd beperkt. De opzegtermijn na overlijden bedraagt bij huurhuizen vaak een maand. Verzorgingstehuizen hanteren voor een kamer vaak een termijn van zes dagen.

Woningontruiming Regionaal werkt zorgvuldig en efficiënt. Daarnaast ontruimen onze medewerkers een huis vaak sneller dan familieleden, omdat zij geen emotionele binding hebben met de goederen.

Hoe gaan wij te werk?

Woningontruiming Regionaal ruimt de woning na overlijden volledig op. Alle nog aanwezige boedel in de woning wordt op vakkundige wijze uit de woning verwijderd. Alle nog bruikbare boedel gaat naar een kringloopwinkel. Eventuele waardevolle inboedel, bijvoorbeeld antieke meubels, worden naar het veilinghuis gebracht. Overige, niet bruikbare boedel, wordt afgevoerd naar de stort.

Wat gebeurt er nadat de woning is leeggeruimd?

Nadat alle boedel uit de woning is opgeruimd, werkt Woningontruiming Regionaal de woning helemaal af. Raambekleding en vloerbedekking worden verwijderd en gaatjes in de muren worden gedicht. Woningontruiming Regionaal levert een woning naar uw tevredenheid op.

Het opleveren van de leeggehaalde woning

Woont u te ver weg? Of lukt het u niet om de woning zelf leeg op te leveren? Dan regelt Woningontruiming Regionaal dit graag voor u! Wij leveren alle sleutels in en nemen de laatste meterstanden op. Deze worden per mail naar u verzonden, zodat u deze aan de desbetreffende nutsbedrijven kunt doorgeven.

Spoed ontruiming na overlijden

Woningontruiming Regionaal houdt vaak ruimte vrij in de planning voor zogenoemde ‘spoedontruimingen’. Dit geldt bijvoorbeeld voor een kamer in een verzorgingstehuis. Deze moet vaak binnen zes dagen ontruimd worden.Het opmaken van een offerte ter plaatse is binnen dit tijdsbestek niet altijd mogelijk. Deze ontruimingen gebeuren daarom veelal op nacalculatie, waarbij de gewerkte uren en kosten voor het leeg laten halen van het huis achteraf aan u doorberekend worden.

Wat zijn de kosten voor het leeg laten halen van een huis?

Wanneer u een huis wilt laten leeghalen na overlijden dan zijn hier kosten aan verbonden. De kosten voor het leeghalen van een huis variëren. De prijs om een huis te ontruimen is afhankelijk van een aantal factoren. De grootte van het huis, de hoeveelheid inboedel, de hoeveelheid afval en de verschillende werkzaamheden bijvoorbeeld. Woningontruiming Regionaal houdt met alle factoren rekening voor uw persoonlijke offerte. U profiteert bij ons van de volgende voordelen

 • Garantie via KKVP
 • Klantwaardering van 9,6 op Feedbackcompany
 • Aangesloten bij mkbOK
 • Uw regiomanager kan VOG verklaring overleggen
 • Samenwerking met landelijke organisaties

Huis opruimen na overlijden: Een aantal tips

Een dierbare is overleden en nu moet het huis opgeruimd worden. Maar waar begin je dan? Hieronder enkele tips hoe u dit het beste kunt aanpakken.

Tips bij een huurwoning

Gaat het om een huurwoning? Onderneem dan de volgende stappen:

 • Neem contact op met de verhuurder
 • Zeg formeel de huur op
 • Plan een voorinspectie in.

Tijdens een voorinspectie legt de verhuurder uit wat u moet doen om het huis op te leveren. U krijgt vaak een maand de tijd om het huis op te ruimen vanaf de officiële opzegdatum.

Tips bij een koopwoning

Wilt u een koopwoning laten leeghalen? Dan is het belangrijk om meteen na te denken over verkoop van de woning. Wij raden aan om de volgende stappen te ondernemen:

 • Maak een afspraak met een makelaar
 • Laat u adviseren hoe de woning zo snel mogelijk verkocht kan worden
 • Haal alle dierbare/waardevolle boedel uit de woning
 • Maak een afspraak met een gespecialiseerd ontruimingsbedrijf
 • Vraag naar een vrijblijvende offerte.

Woningontruiming Regionaal komt graag uw huis bezichtigen. Wij brengen een vrijblijvende offerte uit. Indien u met ons in zee gaat, zorgen wij ervoor dat het huis geheel wordt opgeruimd zoals de verhuurder of makelaar dit wenst.

Hoe schakelt u ons in voor het leeg laten halen van een huis?

Schakelt u ons in voor het ruimen van een woning? Dan werken wij via een vaste werkwijze. Neem contact met ons op via het landelijke telefoonnummer 085-4014491. De regiomanager noteert uw gegevens en maakt hiervan een offerte op. Deze offerte ontvangt u via de mail. Gaat u akkoord? Dan zijn onze medewerkers op de afgesproken datum en tijd bij de leeg te halen woning. Zorg ervoor dat u zelf bij de ontruiming aanwezig bent of dat iemand anders de deur voor ons opent. Wij leveren de het huis leeg en bezemschoon op. Het leegruimen van het huis van uw overleden dierbare regelen wij tot in de puntjes. Het streven hierbij is om u volledig te ontzorgen.

Wij helpen u graag verder

Bel nu voor persoonlijk advies
085-4014491

Vraag direct informatie op

 • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Wat anderen van ons vinden

Huisontruiming nodig? Wij zijn marktleider in Nederland voor het ontruimen van uw woning, In samenwerking met de Feedback Company als onafhankelijke review partij  hebben onze klanten ons beoordeeld met een 9,6 met 1200 reviews. Hier zijn wij dan ook trots op.

Onze partners