Het huis leeghalen na overlijden van een ouder of andere dierbare

Zoek de Regiomanager
bij u in de buurt

Vragen? Bel: 085-4014491

Wanneer iemand komt te overlijden, zoals een ouder, dient u als nabestaande veel te regelen. In eerste instantie ligt de focus op de uitvaart. Maar niet lang daarna krijgt u ook met andere zaken te maken. Bijvoorbeeld het leeghalen en schoonmaken van het huis na het overlijden van een ouder of andere dierbare. Wij vertellen u dan ook graag meer over de werkwijze die wij bij Woningontruiming Regionaal hanteren met betrekking tot het leeghalen en schoonmaken van een woning na overlijden van een ouder of andere dierbare.

Waar ondersteunen wij u bij na het overlijden van een ouder?

Het huis leegruimen na het overlijden van een dierbare ouder is geen gemakkelijke opgave. Veel spullen roepen herinneringen op en waarschijnlijk kost het u moeite om er afstand van te nemen – het liefst bewaart u alles. Vaak heeft u de meubels zelf al in huis staan of er is simpelweg geen ruimte meer om ze een plekje te geven. Ook heeft u vaak geen of weinig tijd om zelf de boedelontruiming te regelen vanwege al het regelwerk na het overlijden van een ouder. De tijd is beperkt. Schakel daarom ons professionele bedrijf in voor het leeghalen en schoonmaken van het huis na het overlijden van een ouder. Onze medewerkers ontruimen vaak sneller en efficiënter dan familieleden, omdat zij geen emotionele binding hebben met de goederen. Uiteraard krijgt u wel de mogelijkheid om zelf eerst dierbare spullen uit te zoeken en eventueel ergens in opslag te plaatsen.

Wat zijn de kosten voor het laten ontruimen van een huis na overlijden?

Wanneer u een huis wilt laten leeghalen en schoonmaken na het overlijden van een dierbare, dan zijn hier uiteraard kosten aan verbonden. De kosten voor het leeghalen van een huis variëren en zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan de grootte van het huis, de hoeveelheid inboedel en afval en de verschillende (herstel)werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Woningontruiming Regionaal houdt rekening met al deze factoren bij uw persoonlijke offerte voor het schoonmaken na overlijden. Daarnaast garanderen wij de kwaliteit van onze dienstverlening met de volgende factoren:

  • Garantie via ons eigen garantiezegel KKVP
  • Een hoge klantwaardering op Feedback Company
  • Aansluiting bij mkbOK
  • Mogelijk overleg van een VOG-verklaring door de regiomanager
  • Samenwerking met landelijke organisaties

Zijn er verschillen tussen het opleveren van een koop- en huurhuis?

Na het overlijden van uw ouder, moet u een koophuis verkoopklaar maken. Maak allereerst een afspraak bij de makelaar en ontvang daar advies over de verkoop. Daarna haalt u dierbare/waardevolle boedel uit de woning. Een huurhuis moet leeg en bezemschoon aan de verhuurder worden opgeleverd nadat de huur formeel is opgezegd. Bij een huurhuis bedraagt de opzegtermijn na het overlijden vaak een maand, inclusief de voor- en eindinspectie. In verzorgingstehuizen is er vaak maar een termijn van zes dagen voor een kamer. Voor dit soort spoedontruimingen houden we altijd ruimte in de agenda. Deze ontruimingen gebeuren veelal op nacalculatie, waarbij de gewerkte uren en kosten voor het leeghalen van de kamer achteraf aan u worden doorberekend.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Nadat u heeft gekeken welke spullen u van uw overleden dierbare wilt behouden, gaan onze professionele boedelruimers aan de slag. Bij een woning­ontruiming zorgen we ervoor dat alle nog aanwezige meubels en andere bruikbare inboedel een mooie nieuwe bestemming krijgen. Wij werken nauw samen met lokale kringloopwinkels, het Leger des Heils en veilinghuizen. Eventueel waardevolle inboedel wordt voor u naar het veilinghuis gebracht. Overige, niet-bruikbare inboedel, wordt afgevoerd naar de stort. Hierna wordt de woning volledig afgewerkt. Raambekleding en vloerbedekking wordt verwijderd en gaatjes in de muren worden gedicht. Zo leveren wij de woning naar tevredenheid op. Op uw verzoek regelen wij de oplevering bij de verhurende partij of makelaar zelfs voor u! Wij leveren alle sleutels in en nemen de laatste meterstanden op. Deze worden dan per e-mail nog aan u toegezonden, zodat u deze aan de desbetreffende nutsbedrijven kunt doorgeven.

Vraag zorgvuldige en efficiënte hulp aan

Bij Woningontruiming Regionaal bent u verzekerd van zorgvuldige en efficiënte hulp bij het leegmaken en schoonmaken van een woning na overlijden. Heeft u behoefte aan volledige ontzorging met betrekking tot het leeghalen en schoonmaken van de woning na het overlijden van een dierbare? Neem dan contact met ons op via 085-4014491 of stuur een e-mail naar offerte@woning­ontruiming-regionaal.nl. Wij koppelen u dan aan een lokale partij die u naar behoren ondersteunt én ontzorgt tijdens deze moeilijke periode.