Garantie via KKVP

Samenwerking met landelijke organisaties

Spoedontruiming mogelijk

Het huis leeghalen na overlijden van een dierbare

Zoek de Regiomanager bij u in de buurt

Vragen? Bel: 085-4014491

Wanneer iemand komt te overlijden, zoals een ouder, dient u als nabestaande veel te regelen. In eerste instantie zal de focus liggen op de uitvaart. Maar niet lang daarna krijgt u ook met andere zaken te maken. Bijvoorbeeld het ontruimen van het huis na het overlijden van een ouder of andere dierbare. In dit artikel vindt u praktische tips over een woningontruiming, zoals de werkwijze die we bij Woningontruiming Regionaal hanteren.

Waar ondersteunen wij u bij na het overlijden van een ouder?

Het huis leegruimen na het overlijden van een dierbare ouder is geen gemakkelijke opgave. Veel spullen roepen herinneringen op en waarschijnlijk kost het u moeite om er afstand van te nemen – het liefst bewaart u alles. Vaak heeft u de meubels zelf al in huis staan of er is simpelweg geen ruimte meer om ze een plekje te geven. Ook heeft u vaak geen of weinig tijd om zelf de boedelontruiming te regelen vanwege al het regelwerk na het overlijden van een ouder. De tijd is beperkt. Schakel daarom een professioneel bedrijf in om het huis van een overlijden ouder te ontruimen. Onze medewerkers ontruimen vaak sneller en efficiënter dan familieleden, omdat zij geen emotionele binding hebben met de goederen. Uiteraard krijgt u wel de mogelijkheid om zelf eerst dierbare spullen uit te zoeken en eventueel ergens in opslag te plaatsen.

Wat zijn de kosten voor het leeg laten halen van een huis?

Wanneer u een huis wilt laten leeghalen na het overlijden van bijvoorbeeld een oud, dan zijn hier kosten aan verbonden. De kosten voor het leeghalen van een huis variëren en is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan de grootte van het huis, de hoeveelheid inboedel en afval en de verschillende (herstel)werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Woningontruiming Regionaal houdt rekening met al deze factoren bij uw persoonlijke offerte. Daarnaast garanderen wij de kwaliteit van onze dienstverlening met de volgende factoren:

  • Garantie via ons eigen garantiezegel KKVP
  • Een hoge klantwaardering op Feedbackcompany
  • Aangesloten bij mkbOK
  • Mogelijk overleg van een VOG-verklaring door de regiomanager
  • Samenwerking met landelijke organisaties

Zijn er verschillen tussen het opleveren van een koop- en huurhuis?

Na het overlijden van uw ouder, moet u een koophuis verkoopklaar maken. Maak allereerst een afspraak bij de makelaar en ontvang daar advies over de verkoop. Daarna haalt u dierbare/waardevolle boedel uit de woning. Een huurhuis moet leeg en bezemschoon aan de verhuurder worden opgeleverd nadat de huur formeel is opgezegd. Bij een huurhuis bedraagt de opzegtermijn na het overlijden van een ouder vaak een maand, inclusief de voor- en eindinspectie. In verzorgingstehuizen is er vaak maar een termijn van zes dagen voor een kamer. Voor dit soort spoedontruimingen houden we altijd ruimte in de agenda. Deze ontruimingen gebeuren veelal op nacalculatie, waarbij de gewerkte uren en kosten voor het leeghalen van de kamer achteraf aan u worden doorberekend.

Wat kan Woningontruiming Regionaal voor u betekenen?

Nadat u heeft gekeken welke spullen u van uw overleden ouder of dierbare wilt bijhouden, gaan onze professionele boedelruimers aan de slag. Bij een woningontruiming zorgen we ervoor dat alle nog aanwezige meubels en andere bruikbare inboedel een mooie nieuwe bestemming krijgen. Wij werken nauw samen met lokale kringloopwinkels, het Leger des Heils, veilinghuizen en marktplaatshelper-winkels. Eventueel waardevolle inboedel wordt voor u naar het veilinghuis gebracht. Overige, niet-bruikbare inboedel, wordt afgevoerd naar de stort. Hierna wordt de woning volledig afgewerkt. Raambekleding en vloerbedekking wordt verwijderd en gaatjes in de muren worden gedicht. Zo leveren wij de woning naar tevredenheid op. Op uw verzoek regelen wij de oplevering bij verhurende partij of makelaar zelfs voor u! Wij leveren alle sleutels in en nemen de laatste meterstanden op. Deze worden dan per e-mail nog aan u toegezonden, zodat u deze aan de desbetreffende nutsbedrijven kunt doorgeven.

Vraag zorgvuldige en efficiënte hulp aan bij het leeghalen van een huis

Bij Woningontruiming Regionaal bent u verzekerd van zorgvuldige en efficiënte hulp. De kosten voor het leeghalen van een huis variëren. Heeft u behoefte aan volledige ontzorging om de woning na het overlijden van uw ouder op te leveren? Neem dan contact op via 085-4014491 of stuur een e-mail naar offerte@woningontruiming-regionaal.nl. Wij koppelen u dan aan een lokale partij die u naar behoren zal ondersteunen én ontzorgen tijdens deze moeilijke periode.

Wij helpen u graag verder

Bel nu voor persoonlijk advies
085-4014491

Vraag direct informatie op

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Wat anderen van ons vinden

Huisontruiming nodig? Wij zijn marktleider in Nederland voor het ontruimen van uw woning, In samenwerking met de Feedback Company als onafhankelijke review partij  hebben onze klanten ons beoordeeld met een 9,6 met 1200 reviews. Hier zijn wij dan ook trots op.

Onze partners