Samenwerking met veilinghuis leidt tot record verkoop Schilderij

Tijdens de Maart veiling van veilinghuis Onder de Boompjes in Leiden heeft een schilderij dat is ingebracht door klanten van Woningontruiming Regionaal BV. een recordbedrag opgebracht.

Toen directrice Carry van Swieten bij de klant in Leiderdorp was voor het opmaken van een offerte bleek dat er meerdere items in de woning veilingwaardig zouden kunnen zijn.

Woningontruiming CVS BV. en veilinghuis Onder de Boompjes hebben al ruim 14 jaar een uitstekende samenwerking met elkaar waarbij Woningontruiming Regionaal haar klanten in contact brengt met het veilinghuis om waardevolle boedel te taxeren en te verkopen.

Zo ook in Leiderdorp. Omdat Carry meer dan 80 items had gefotografeerd belde de directeur van Onder de Boompjes Carry met de vraag of er in de woning zelf getaxeerd kon worden. Op de foto’s had directeur Pieter-Gerrit ook een foto gezien die mogelijk zeer interessant zou kunnen zijn. Hierop heeft Carry een afspraak gemaakt met de executeur van de familie voor een taxatie aan huis. Tijdens deze taxatie bleek dat in de woning een waardevol schilderij hing met een afbeelding van een sneeuwlandschap geschilderd door “Alfons Walde” afkomstig uit Oostenrijk.

Alle veilingwaardige boedel is door Woningontruiming Regionaal BV. goed ingepakt en naar veilinghuis Onder de Boompjes in Leiden gebracht waar de boedel én het schilderij tijdens de Maart veiling zijn verkocht. Het beroemde schilderij is zelfs met een recordbedrag van bijna € 600.000,00 verkocht! Voor het veilinghuis een bijzonder record maar ook voor ons bedrijf een record. Onze klant is dan ook zeer tevreden met de service die Woningontruiming Regionaal biedt.

De woning in Leiderdorp is inmiddels leeggeruimd en naar volle tevredenheid verkocht.

Geschreven door:
Rogier Breugem
Gepubliceerd op:
18/02/2021