Als u een dierbare in uw omgeving heeft met verzamelwoede, dan wilt u hem of haar waarschijnlijk hulp bieden om weer een leefbare omgeving te creëren. De sterke drang om bepaalde bezittingen te bewaren is overheersend, waardoor de verschillende woon- en leefruimtes onbewoonbaar worden. Bij Woningontruiming Regionaal informeren wij u over de kenmerken van verzamelwoede. Ook adviseren wij u over het vinden van hulpverlening voor een dierbare die aan hoarding doet.

Stel uw vraag Vraag offerte aan

Wat is verzamelwoede of hoarding?

Bij verzamelwoede heeft de dierbare aanhoudende moeite met het wegdoen van bezitting, wat leidt tot een grote hoeveelheid aan spullen. Deze dwangmatige verzameling van bezittingen wordt ook wel hoarding genoemd, waarbij het vrij lastig kan zijn om passende hulpverlening in te schakelen. Het gebeurt regelmatig dat dierbaren die lijden aan verzamelwoede geen hulp accepteren, omdat zij geen probleem zien in hun gedrag. Echter ligt er vaak een psychologische oorzaak ten grondslag aan hoarding, waardoor het belang van adequate hulpverlening erg groot wordt. De gespecialiseerde medewerkers van Woningontruiming Regionaal bieden u graag hulp om een dierbare met verzamelwoede te ondersteunen en de leefomgeving terug te krijgen. Lees verder voor meer informatie omtrent onze dienstverlening.

Wat voor hulp ontvangt u bij een dierbare met verzamelwoede?

Bij Woningontruiming Regionaal vinden wij het vooral belangrijk om u te ontzorgen. Uiteraard is het belangrijk dat een dierbare die aan hoarding doet de correcte psychologische hulpverlening ontvangt. Wij staan echter voor u klaar om de woning weer leefbaar te maken. Zo werken wij bijvoorbeeld samen met een opruimcoach. De opruimcoach biedt hulp aan uw dierbare met verzamelwoede. Gezamenlijk worden de spullen uitgezocht en wanneer nodig afgevoerd naar een van de goede doelen waar wij mee samenwerken. Is uw dierbare overleden en weet u niet hoe u aan deze enorme klus moet beginnen? Schakel dan de hulp in van onze professionals voor een woning­ontruiming.

Welke werkwijze hanteren wij?

Ongeacht of u een dierbare met verzamelwoede wilt helpen of dat u een woning moet ontruimen, bij Woningontruiming Regionaal is er altijd een partij in de buurt die hulp biedt. Wij hebben Nederland opgedeeld in vijf verschillende regio's. Bel naar 085-4014491 of stuur een e-mail naar offerte@woning­ontruiming-regionaal.nl. Wij geven u graag een vrijblijvend advies omtrent de situatie.